Przepis na steki :
Pokroić mięso wołowe na porcje o grubości 4 cm. Wołowinę ubić pięściami, nie tłuczkiem. Steki przyprawić papką z czosnku, posiekanego tymianku,soli, pieprzu, i oliwy. Odstawić porcje mięsa do lodówki na 2 godziny. Po wyciągnięciu zeskrobać przyprawy, żeby się nie przypaliły na patelni. Nagrzać patelnię z tłuszczem ( my użyłyśmy oliwy ). Smażyć steki 8 minut ( po 4 z każdej strony ). Nie dociskać mięsa podczas smażenia, gdyż niepotrzebnie wyciśniemy z niego sok.
Składniki :
- kawał mięsa wołowego
- tymianek
- czosnek
- pieprz
- sól


Przede wszystkim chciałabym pogratulować świetnych zdjęć! A po drugie to smacznego :)
ReplyDeletePozdrawiam :)
VANILLAMADNESS.com
Cóż za pyszności! Chętnie wykorzystam :)!
ReplyDeletePozdrawiam http://www.fashionmint.pl/
Nie przepadam za takim jedzeniem ;)
ReplyDeletezdjęcia bardzo profesjonalne, a sam przepis... wypróbuję :)
ReplyDeletepozdrawiam i zapraszam na mojego nowego bloga, będzie mi miło, jeśli wpadniecie :)
Wygląda bardzo smakowicie :)
ReplyDeleteAż mi ślinka cieknie :)
ReplyDeleteUwielbiam stejki ;) Bez urazy, ale te są jakieś dziwne, takie jaśniutkie jak na wołowinę. Z jakiej to części?
ReplyDelete